péntek, május 22, 2009

Egy újabb dal - No.9

Péntek van. Gondoltam, mielőtt még elrakom magam hétvégére, írok még egy zenei postot. Egy amolyan kellemesen ritmusos balkáni hangulattal tarkított klipp kerül most terítékre. Pontosabban kettó. Előadója a frankfurti Dj producer Stefan Hantel vagy művésznevén Shantel. Első albumának címe Club Guerilla. 2001-ben a zenében visszatért ukrán gyökereihez, majd a román népzene dallamai és zenevilága fogta meg annyira, hogy úgy döntött, ezt a zenei stílust csempészi bele zenei projektjébe. Az új projekt neve Shantel – Bucovina Club. Rengeteg ismert zenei producerral dolgozott együtt, mint például: Lightning Head, Senor Coconut, Juryman, Bumcello, DJ Dolores. 2003-ban egy közös koncertshowban együtt dolgozott még Goran Bregovic-al is. Ha még elmítenem kellene ismerősen csengő neveket, akikkel együtt dolgozott, akkor még ide tartozik: Boban Markovic Orkestar, Kocani Orkestar , Taraf de Haïdouks és a Mahala Rai Banda.
Ha jellemeznem kellene ezt a zenei stílust, akkor olyan jelzők jutnak eszembe, mint ritmus, tűz, energia. Akatva-akaratlanul is ütni kezdi lábam a ritmust, ha hallgatom :-)

Tehát az egyik klipp:

És itt a másik:

2 megjegyzés:

Edmár Béla írta...

ez a zene iggenjó. erre lehet csak igazán dudorogni... :)

néztem a képeidet a weboldalon, és arra szeretném felhivni a figyelmedet, hogy alakulgat egy ilyen fotoklub a városban és, hogy gyere eee. :)

robertfagyasblog írta...

:-) hehe. Ugye, ugye? :-)

Köszi a meghivást. Erről még beszélünk :-)