csütörtök, augusztus 06, 2009

Egy újabb dal - No.17

Hogy folytassam a zenei finomságokat bemutató sorozatomat, most egy nyíregyházi népzenészekből és debreceni rockerekből összeállt bandát szeretnék bemutatni. Zenei stílusukat talán úgy jellemezhetném közös gyűjtőszóval, ha azt írom: folk'n'roll.
A FOLK ERROR nevű zenekat 2006. tavaszán alakult meg a Nyíregyházi Főiskola kolijában. Az együttes népzenei alapokat és könnyűzenei érzéseket vegyít egészen újszerű módon, megkombinálva azt ismerősnek tűnő dallamfoszlányokkal, amitől az ember még jobban rámozdul a zenére :-)Hasonló stílusban nyomuló zenekart (gondolok itt a népzenei alapokra) láttam a Volt Fesztiválon Sopronban. Amint a zenekar tagjait elemezgettem, találtam is egy ismerős arcot, mégpedig a Goulash Exotica brácsását Kaszap Atillát.

Weblapjuk új flash design-t kapott. Megjelent első hivatalosnak nevezhető albumuk is, amibe bele lehet hallgatni az oldalukról belinkelt lejátszón keresztül.
Jó szórakozást! :-)







Ugye nem is rossz? :-)

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Tulajdonkepp en nemszeretem az ilyen zenet, de kb fel oraja hallgatom...

robertfagyasblog írta...

:-D
a világ tele van meglepetésekkel. Ime az egyik :-) Örülök, hogy lekötötte a figyelmedet

Nobody's Home írta...

a beágyazott szám is egy Goulasch Exotica dal: http://www.youtube.com/watch?v=krAlrfOlc-Y

Folk Error írta...

Sziasztok!

Először is a zenekar nevében kijelenteném, hogy örülünk hogy így megtetszett a zenénk :)
Viszont ki kell javítsam Hangyalka mondatát, a beágyazott szám Goulasch Exotica IS. Jutasi barátunk a 4 for dance-nek készített egyik dalból vette kölcsön a hangmintát, madj abból készült el a dal. Szóval mi voltunk az elsők :D

Üdv

Folk Error