vasárnap, augusztus 17, 2014

Jó világ van (volt) a Rombuszban


Tegnap este részesei voltunk a Rombusz Teraszon (Budapest) fellépő Jóvilágvan zenekar koncertjének. A banda 2007-ben alakult a szlovákiai Párkányban (Štúrovo).



Így vall magáról a zenekar egy weboldalon:

"... tagjai más-más műfajokkal kísérletezve, érzelmekkel, a dalszövegek képi kifejezésével törekednek művészi önállóságra. A 'jóvilágvan' elektronikus káosz, a mai értelemben vett rockzene, underground kultúra elemeivel, pszichedelikus pop, illetve népzene keveréke."

Úgy gondolom ez sokmindent elmond magáról a zenekarról. Nem túl rég ismerem a csapatot. Első megtapasztalásaim pozitívak. 

A gombaszögi tábor hivatalos videója is a Jóvilágvan érdeme

Néha kicsit soknak tűnt a dalokban a "szóló" rész, de összességében egy jó kis vegyes hangszeres történet az övék, amit énekesük Bokor Réka énekhangja csak tökéletesebbé tesz. 









A koncert a Rombuszban nagyon jó hangulatú volt. A hangosítással sem voltak gondok, viszont a fényekkel annál inkább. Igaz ez nem a zenekar dolga. A Terasz azért adhatna erre az apróságra. Két gyenge reflektor adta a fényt a színpadnak... szóval ez nem volt fer a színpadon fellépőkkkel szemben. 



Észrevételem: Megsérteni nem a stílusom, osztani az észt meg nem a tisztem, de ha a zenekarnak javasolhatnám, akkor egy ponyvát készítsenek, készíttessenek, amit egy ilyen koncert alkalmával a zenekar mögé függeszthetnének... ugyanis több alkalommal elhangzott a kérdés a körülöttünk állóktól, hogy "ki játszik a színpadon?". Egy angolt törő külföldi hölgy tőlünk is megkérdezte, hogy ki játszik a színpadon. Telefonjába kérte a zenekar nevének beírását... 






... koncert pillanatok hosszú záridőre "áthangszerelve" ...

Este fél 9 körül kezdték el a koncertet és 10-ig nyomták, hogy "ne háborítsanak csendet".



Jó kis koncert volt ez. Csak így tovább Jóvilágvan! :) 
-----------------


Nincsenek megjegyzések: